RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Найефективнішими державними менеджерами України визнано людей з оточення президента - рейтинг

Перші позиції рейтингу найбільш ефективних державних менеджерів зайняли представники команди президента Володимира Зеленського.

Про це свідчать дані рейтингу, складеного журналом "Фокус". Головним критерієм, який укладачі рейтингу застосовували до його учасників, була відповідність оголошених обіцянок і досягнення конкретних результатів.

Відповідно до цих показників, перше місце було присуджено голові Офісу президента Андрію Єрмаку. "Фокус" оцінив його "здатність у найкоротші терміни налагодити якісну роботу Офісу президента, а також побудову ефективної зовнішньої політики президента". Крім цього, укладачі рейтингу відзначили, що внутрішні українські питання Офісу президента також вдалося взяти під контроль.

Друге місце за ефективністю присуджено заступнику керівника Офісу президента Кирилу Тимошенку. Як зазначає "Фокус", на цій посаді Тимошенко перебуває з травня 2019 року, і з самого початку в його обов'язки входила інформаційна політика. А починаючи з червня 2020 року, він додатково став куратором глобального інфраструктурного проєкту президента Володимира Зеленського - програми "Велике будівництво". У березні 2021 року заступник голови ОП став також відповідальним секретарем президії Конгресу місцевих і регіональних керівників.

У 2020 році "Велике будівництво" закінчило вчасно будівельні роботи у 100 дитячих садках і 100 школах, а також реалізувало велику кількість проєктів з будівництва і ремонту об'єктів транспортної інфраструктури.

Ще одним прикладом ефективного державного управління Тимошенка "Фокус" називає контракт між ДП "Антонов" і Міністерством оборони, за яким "Антонов" отримав держзамовлення на будівництво трьох літаків АН-178 для ЗСУ. Від обіцянки Тимошенка до підписання договору минуло лише кілька місяців.

У 2021 за словами Тимошенка, в ході "Великого будівництва" в Україні буде побудовано і відремонтовано ще 6500 км доріг державного і місцевого значення, а також 150 мостів.

Верхні позиції рейтингу "Фокусу" зайняли також міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, голова Фіскальної служби Вадим Мельник, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністр інфраструктури Олександр Кубраков.