RU  UA

Милованов образив аутистів: із замаху на Шефіра перескочив на Другу світову

Коментуючи історію з обстрілом автомобіля першого помічника президента - Сергія Шефіра - президент Київської школи економіки Тимофій Милованов образив людей з розладами психічного та психологічного розвитку, тобто аутизмом.

Це він зробив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV.

На його думку, люди, які ставлять під сумнів озвучені офіційними особами версії замаху на Шефіра - "політичні аутисти".

"Вони звинувачують, по суті, в тому, що президент або оточення зробили те, що робили, наприклад, німці перед Другою світовою війною (Інцидент в Гляйвіце. - Ред.), коли влаштовували нібито напади - це взагалі цинізм", - заявив політик .

"Звичайно, таке в історії буває, але, мабуть, на цьому (не варто) фокусуватися. Для мене це цинізм і аутизм, можна я так скажу", - зауважив економіст.

"Політичний цинізм і політичний аутизм", - додав Милованов.

Пізніше під час інтерв'ю Милованов уточнив, що був не правий і йому не варто було використовувати це слово.

"Вибачте, взагалі не правий. Мені дуже соромно. Ви правильно поставили мене на місце, я сам себе ставлю. По-перше, ви маєте рацію. По-друге, я не правий, що використовував це слово. Це десь вказує на мою заангажованість і десь неправильну поведінку. Я дуже перепрошую", - заявив Милованов.

Нагадаємо, в жовтні-2019 Тимофій Милованов, який займав пост міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, заявив: "Я цього не приховую, що я дебіл".


Аутизм - розлад, що виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вираженим і всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування, а також обмеженими інтересами і повторюваними діями.

Причини аутизму тісно пов'язані з генами, проте генетика захворювання складна, і поки не ясно, що більше впливає на виникнення розладів аутистичного спектру - взаємодія безлічі генів чи рідко виникаючі мутації.