RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нардеп Ольга Савченко буде працювати на Ріната Ахметова - ЗМІ

Народний депутат Ольга Савченко, член фракції "Слуга народу" і заступник голови комітету ВР з питань регламенту і депутатської етики, може стати членом нової неформальної групи, яку формують в парламенті структури олігарха Ріната Ахметова.

Разом з колегою по фракції, нардепом Артемом Культенко, а також ще кількома народними обранцями вони вирішили піти на співпрацю з опонентами влади і стати основою для внутрішнього розколу фракції, пише видання "Lenta.ua".

Савченко пройшла в парламент під №66 у списку "Слуг народу", її попереднє місце роботи - фізособа-підприємець. У біографічних довідках їй приписують участь в міжнародних судових процесах, пов'язаних із захистом політв'язнів, в арбітражних справах, в супроводі іноземних інвестицій в Україні.

В її декларації - близько 20 млн грн готівкою, квартира в Києві, будинок без ділянки в селі Гора, автомобіль Toyota C-HR 2018 року і колекція ювелірних виробів.

У Раді Ольга Савченко не відрізняється великою активністю. За два роки роботи в парламенті вона всього 2 рази виступала з трибуни і 3 рази з місця. Причому всі п'ять виступів припали на 2019 рік, три з них стосувалися процедурних питань. Більшість її запитів - "відверті"шкурняки", зазначають журналісти.

В поле зору парламентських папараці Ольга Савченко потрапляла лічені рази в зв'язку зі своїми аксесуарами, коли приходила в Раду з глибоким декольте або дорогою сумкою.

Після того, як Савченко перестала бути главою полтавського обласного осередку "слуг народу", Ольга довго перебувала без роботи. Народний депутат Артем Культенко, який мав бізнес з продажу пиріжків на столичних Позняках, запропонував Ользі взяти участь в проекті по створенню внутрішньої опозиційної групи в "Слузі народу", яка буде поступово розвалювати фракцію зсередини, провокуючи дрібні і великі чвари, "зливаючи" ЗМІ внутрішні суперечності, компромат на колег.

"Мета такої діяльності - створити атмосферу недовіри і внутрішніх сумнівів, щоб депутати почали підозрювати один одного в підривній і зрадницькій діяльності. "Бенефіціаром" цієї роботи нібито має стати Рінат Ахметов і його оточення, максимально зацікавлені в дискредитації діяльності нинішньої влади і особисто президента Володимира Зеленського. Згодом вони нібито збираються скористатися "смутою" всередині фракції для лобіювання вигідних для себе дій або бездіяльності парламенту", - йдеться в статті.

Журналісти додають, що групу Культенка, за даними джерел у фракції, увійшло вже мінімум 5-6 депутатів.