RU  UA

​Кричуще розголошення держтаємниці: Гогілашвілі міг передавати секретну інформацію російській стороні - журналіст

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, з яким нещодавно стався скандал, та його дружина мають доступ до державної таємниці не маючи належного допуску. Секретну інформацію подружжя могло передавати російській стороні.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів журналіст Володимир Бойко.

“Пан Гогілашвілі отримав доступ до державної таємниці. Він має допуск, як мінімум за формою №2, тобто може знайомитися з документами, що містять державну таємницю з грифом цілком таємно, як заступник міністра. Хоча заповнюючи певні документи, проходячи спецперевірку він повинен був надати докладну інформацію про своє засудження, про те, що він є громадянином Російської Федерації та інші дуже цікаві моменти”, – розповідає Бойко.

На його думку, необхідна перевірка не була проведена, тому що на посаді голови СБУ, органу, який видає допуск до держтаємниці, перебуває давній знайомий Гогілашвілі і президента Зеленського – Іван Баканов.

Бойко також зазначив, що дружина Гогілашвілі Марія Левченко не просто помічниця Зеленського, вона також має доступ до державної таємниці.

“Вона будучи співробітником студії “Квартал 95” на сьогоднішній день, і не будучи державним службовцем, оскільки не працює в Офісі президента, з ранку до вечора перебуває в кабінеті президента України і не маючи допуска до державної таємниці, бере участь в усіх таємних і особливо секретних розмовах. Загальновідомо, що торік ця пані Марія Левченко перебувала в кабінеті Зеленського, коли начальник Головного управління розвідки Василь Бурба доповідали про операцію щодо “вагнерівців”, – зазначає Бойко.

Бойко підкреслив, що таким чином відбувається “кричуще” розголошення державної таємниці.

“В кабінеті Зеленського перебуває стороння особа, яка немає допуску, але має доступ до цієї інформації. Що вона обговорює з чоловіком? Які чоловік має контакти в Росії? Про це потрібно говорити. Про те, що відсутня спецперевірка службових осіб, які перебувають на таких посадах. За подібні призначення керівники країни мають нести відповідальність”, – вважає журналіст.