RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Від підручників залежить якість освітнього процесу: нардеп Ігор Абрамович розповів про закон 5465

Від якості шкільних підручників залежить якість освітнього процесу школярів.

Таку думку висловив один з авторів ухваленого у другому читанні та в цілому проекту Закону №5465, яким встановлюються вимоги до якості шкільних підручників.

За словами парламентаря, неприпустимо, коли в навчальній літературі містяться наукові фальсифікації або твердження, які не відповідають віковим та психофізіологічним особливостям учнів, є ознаки дискримінації, тощо.

"На превеликий жаль, в навчальних підручниках, подекуди, можна зустріти хибну та неприпустиму з наукової точки зору інформацію на кшталт залежності індивідуальних особливостей людини від групи її крові або ж рекомендацій лікування певних захворювань засобами нетрадиційної медицини", - обурюється нардеп.

"Як батьку чотирьох дітей, мені, очевидно, хотілося б, щоб мої діти навчалися по підручниках, інформація в яких базується на наукових даних, відповідає принципам системності й доступності, не містить дискримінаційних суджень чи зображень" - зауважив нардеп.

За словами Ігоря Абрамовича, з ухваленням законопроекту у батьків та вчителів з'являться можливості для реагування на ознаки, які свідчать про сумнівну якість навчальної літератури.

"Для забезпечення якості навчальної літератури здійснюватиметься її експертиза. Ті підручники, які не відповідатимуть принципам й вимогам освітнього процесу, не допускатимуться до використання в освітніх закладах", - резюмував парламентарій.