RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Міністр Чернишов їздить на зустріч із депутатами ОПЗЖ кортежем з "мигалками" - ЗМІ

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов використовує спецзасоби і оперативні номери для пересування по місту. А його охорона порушує норми ПДР поруч з Головним управлінням Національної поліції.

Про це говориться в новому розслідуванні, оприлюдненому Українською правдою.

"Оперативні номерні знаки, або знаки прикриття – це означає, що їх немає в базі поліції. За законом, такі номерні знаки мають право використовувати спецслужби для проведення операцій", - пояснюють журналісти.

Саме такі номери, а також проблискові маячки, має автомобіль, яким користується міністр Чернишов. Причини, як він отримав таке право, невідомі. При цьому не лише міністр, але і його охорона спокійно використовують спецзасоби, в чому журналісти УП пересвідчились на власні очі та показали в сюжеті.

"Авто їде з увімкненими проблисковими маяками, застосовує звуковий сигнал. Зупиняє зустрічний потік машин і, всупереч правил, повертає… Виходить, що охорона міністра Чернишова застосувала спецсигнали, навіть не супроводжуючи самого міністра", - описують вони ситуацію, що склалася на розі Великої Житомирської та Володимирської.

Як з’ясували журналісти, авто прямувало до офісної будівлі на вулиці Володимирській, де в той час ймовірно перебував міністр. Вони уточнюють, що тут знаходиться офіс мільярдера і народного депутата від партії "Опозиційна платформа – За життя" Ігоря Абрамовича, а Чернишов – єдиний міністр, чиї автівки тут побачили.

"Ми звернулися до міністра Чернишова з питанням, на яких підставах його авто супроводу використовує спецзасоби та має оперативні номерні знаки? Чернишов на момент публікації не відповів", - підсумовують журналісти.