RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Історію із змовою влада придумала, щоб її не звинувачували у переслідуванні опозиції - експерт

Міністерство внутрішніх справ не надало доказів зв'язку осіб, які нібито планували в Україні масові заворушення із зовнішніми силами.

Про це написав у Facebook політичний експерт Дмитро Маруніч.

"Чергові "перемоги" на марші, - йдеться в його коментарі. - Цього разу від "орлів Монастирського". Не розсіялися ще порохові гази після замаху на Шефіра, МВС повідомило, про "затримання запеклих бунтівників", які нібито планували масові заворушення. Інформація про це подається під соусом зовнішньої загрози та зовнішніх замовників. Як водиться, не обійшлося і без всюдисущого Путіна".

За словами Марунича, міністр Монастирський натякнув, що провокатори протестів пов'язані з Росією.

"Далі більше: вивчається зв'язок підозрюваних із військовими формуваннями невизнаних ДНР і ЛНР, - пише експерт. - І як завжди - нуль доказів. А раніше голова Нацполіції Клименко офіційно визнав, що причетність іноземних спецслужб до дій змовників не встановлено. Все це вже й не дивує, однак, факт, що розслідуванням займається МВС, а не СБУ, прямо свідчить про його внутрішній характер".

Політолог нагадав, що саме сьогодні відбувся допит експрезидента Порошенка слідчими Держбюро розслідувань.

"В очікуванні сенсацій і скандалів біля ДБР зібралися журналісти, присутня поліція, - пише Марунич. - А ось прихильників Порошенка, які організовували численні акції протесту, як за попередніх допитів, немає. Хто знає, може не прийшли тому, що саме людей Порошенка, які готували мітинг, і "пов'язала" поліція. А щоб історія не виглядала як переслідування опозиції, і навернули чергову історію з черговою змовою".