RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Партія Порошенка блокує посилення тероборони - депутат "Слуги Народу"

Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" надіслала своїм місцевим організаціям офіційний лист із вимогою блокувати у місцевих радах будь-які ініціативи від "Слуги Народу" щодо розвитку та посилення територіальної оборони.

Про це з трибуни парламенту заявив народний депутат від "Слуги Народу" Віталій Безгін.

Також він процитував відповідний внутрішньопартійний документ "ЄС", назвавши дії партії Петра Порошенка "псевдопатріотизмом та максимальним політичним цинізмом".

"У той час як голови обласних організацій "Слуги Народу" протягом тижня проводять навчання та консультації з представниками територіальної оборони, працюють уздовж кордону з Білоруссю, адмінкордону з Кримом, партія Порошенко наполягає на тому, що наші ініціативи мають блокуватися, а підтримувати треба виключно ініціативи, підписані партією Порошенка. Це відверто антидержавна позиція людей, яких турбує виключно власний піар", - заявив народний депутат.

За словами Безгіна, партія "Слуга Народу" ініціювала позачергові засідання обласних рад з метою виділення фінансування на розвиток та посилення тероборони, створення штабів для координації діяльності фракцій партії в місцевих радах, налагодження зв'язку з керівниками зон та районів тероборони, забезпечення роботи колцентрів партії, інформації про організацію ТРО. При цьому партія ЄС, яка заявляє про єдність, блокує ці ініціативи.

Як повідомлялось, Верховна Рада підтримала законопроєкт про територіальну оборону в Україні.