RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Україна вистоїть!": Юлія Тимошенко прокоментувала зняття обмежень на фінансування армії

Верховна Рада підтримала ініціативу "Батьківщини" щодо зняття обмежень на фінансування армії.

Про це повідомила глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу.

Йдеться про законопроєкт №7100, який було ухвалено в першому читанні та в цілому голосами 347 народних депутатів.

"Україна мусить покладатися на себе. І насамперед нашою силою, нашою надією, нашим захистом є наша славна армія, наші Збройні сили. Відтепер обмежень по фінансуванню української армії, ЗСУ та системи оборони існувати не буде", – наголосила Юлія Тимошенко.

Ці обмеження, за її словами, були усунуті розробленим командою "Батьківщини" законопроєктом №7100, який напередодні підписали всі лідери фракцій. Документ дозволить суттєво посилити українську армію, надавши пріоритет у її фінансуванні.

"Наша команда запропонувала шлях, який ще ніколи не використовувався в Україні, але він дасть поштовх до вирішення питання. На період військової агресії ухвалений закон передбачає, що всі 100% казначейського рахунку, всі 100% доходів бюджету перебувають у розпорядженні уряду, і він зможе своїм рішенням виділити необхідні на оборону й армію кошти", – пояснила лідерка "Батьківщини".

Також вона додала, що 355 нардепів підтримали пропозицію щодо невідкладного підписання законопроєкту №7100 Головою Верховної Ради та направлення на підпис президенту.

"Це перший крок, який ми зараз зробили, і будемо надалі робити, щоб запрацював наш військово-промисловий комплекс, і країна відчула, що наші Збройні сили посилюються щодня", – запевнила Юлія Тимошенко.