Політексперт розповіла про скандал із мільйоними виплатами членам правління НЕК "Укренерго"

Спливла ще одна історія про захмарні виплати чиновникам та керівникам державних підприємств під час війни.

Про це написала в блозі на Цензорі політичний експерт Тетяна Лупова, зазначають Українські новини.

Її головним героєм є Володимир Кудрицький – голова правління НЕК "Укренерго". Лупова нагадала, що всі 100% акцій цієї компанії належать державі. Але Кудрицький з іншими членами правління М. Безруковою та О. Брехтом "вирішили, що їхній дохід має залишатись високим й стабільним".

"Оприлюднені дані НЕК "Укренерго" свідчать про те, що ця трійця за лютий – квітень поточного року заробила 3 млн 526 тис. грн. З них голові правління НЕК "Укренерго" пану Кудрицькому було нараховано 1 млн 620 тис. грн (540 тис. грн щомісячно). І це дані без премій та інших додаткових благ. Премія за підсумками 2021 найближчим часом ще буде нарахована та виплачена", - пише авторка.

При цьому, звичайні ремонтники Укренерго, які часто під обстрілами та бомбардуванням, ризикуючи підірватись на міні, ремонтують зруйновані росіянами лінії електропередач, отримають в середньому 15 - 20 тисяч грн.

"Тож не треба ображатись на реакцію громадян України, які внаслідок війни залишилися без домівок, втратили роботу, стали переселенцями, і задають лише одне питання – чому такі аморальні, безсовісні люди в такий важкий для держави час "жирують" за рахунок державного підприємства. Чи може людина, яка не має моральних принципів та елементарної порядності, а турбується лише за власну кишеню, керувати таким стратегічно важливим для держави підприємством?", - підсумовує Лупова.

Авторка нагадала: коли нещодавно "захмарні премії були виплачені членам правління державного Одеського припортового заводу, наглядова рада підприємства без зволікань відсторонила їх від роботи".