RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У члена родини новопризначеного заступника голови CБУ Сергія Haумюка виявили російський паспорт - "Схеми"

Батько новопризначеного заступника голови СБУ Сергія Нaумюка має чинний паспорт РФ.

Про це йдеться в розслідуванні проєкта "Схеми" (Радіо Свобода).

Журналісти зазначають, що інформацію можна перевірити за допомогою системи "Роспаспорт". Про те, що паспорт є дійсним, свідчить його відсутність у переліку недійсних паспортів на сайті МВС Росії.

Раніше Сергій Нaумюк стверджував, що наявність у його батька та брата громадянства РФ було "вимушеним" рішенням "з побутових причин", і наполягав, що його родичі від російських паспортів начебто відмовилися.

За повідомленням пресслужби СБУ перед призначенням Нaумюк пройшов усі необхідні перевірки, а його родичі нині "очікують на скасування громадянства РФ", але наразі уповноважені органи РФ блокують розгляд відповідних заяв.

Журналісти "Схем", грунтуючись на інформації, яку вони отримали з реєстру "Роспаспорт", оприлюднили дані про те, що паспорт громадянина РФ Анатолія Нaумюка був оформлений у 2015 році у місті Тула. Відповідно до документа, він подав заяву на отримання громадянства, вказавши підставою видачі паспорта – "набуття громадянства Російської Федерації".

Крім того, Анатолій Нaумюк має індивідуальний податковий номер платника податків в Росії, прив’язаний до його паспорта громадянина РФ. Це журналісти підтвердили через сайт російської Податкової служби.

Сергій Наумюк був призначений заступником голови Служби безпеки України 25 травня 2023 року відповідно до указу президента Володимира Зеленського.