​Свавілля і зачистка: у Дьомушкіна дали коментар щодо вироку націоналісту

Захист лідера російського націоналістичного руху "Русские" Дмитра Дьомушкіна має намір подати апеляцію на рішення Нагатинского суду у справі про "поширення екстремістських постів" націоналістом.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив соратник Дьомушкіна – Дмитро.

"Ми обов'язково будемо подавати апеляцію. Це справжнє свавілля і зачистка", - сказав Дмитро. Захист націоналіста вважає, що таким чином Володимир Путін прибирає тих, хто йому не догодив, нагадуючи, що Дьомушкін збирався балотуватися на виборах президента РФ в 2018 році.

Нагадаємо, суд засудив націоналіста до 2,5 років колонії загального режиму за ч. 1 ст. 282 КК РФ. Зазначимо, що саме такий термін в суді вимагали представники прокуратури.

Раніше слідство заявляло, що Дьомушкін в 2014 році опублікував вісім фотографій з "Російського маршу". Ці знімки, на думку слідчих, "використовувалися для розпалювання ворожнечі". При цьому, в червні 2016 року суд не став розглядати кримінальну справу проти Дьомушкіна і відправив матеріали в прокуратуру на дорозслідування. Після цього націоналіста звинуватили в публікації лише двох фотографій. Тоді Дьомушкіна відпустили під підписку про невиїзд, а в жовтні минулого року затримали і посадили під домашній арешт.