Суд виніс вирок військовому ЗСУ, який намагався викрасти літак в Росію

Хмельницький міський райсуд прийняв рішення засудити до 12 років в'язниці майора Збройних сил України (ЗСУ), який в 2014 році намагався викрасти в Російську Федерацію літак-розвідник Су-24. Його також позбавили звання майора.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону.

Відзначається, що військовослужбовця визнали винним у державній зраді.

За повідомленням, ця справа раніше вже розглядалася судом. Тоді майора засудили до 11-ти років, однак вирок не вступив в законну силу.

"Під час нового судового розгляду прокуратура довела, що військовослужбовець, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею, а саме: повну інформацію про плани польоту військового літака-розвідника", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що це дозволило іноземній державі спланувати заходи щодо протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання.

Крім того, під час виконання спеціального польоту "зрадник" відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу про спрямування літака за запланованим курсом і ухилився від маршруту. Також засуджений намагався встановити контакт з невідомими особами.

"Без будь-якої можливості самостійно дістатися до аеродромів на території країни-агресора змушений був здійснити посадку літака на запланованій лінії польоту", - додали у військовій прокуратурі.

Як повідомляв "Апостроф", суд виніс вирок одіозному меру-сепаратистові за організацію "референдуму" на Донбасі.