Не намагався "розігрувати цирк": блогер вказав на важливі моменти з Трухановим на суді

Мер Одеси Геннадій Труханов під час обрання йому запобіжного заходу у Солом'янському суді Києва тримався впевнено, не намагаючись «розігрувати цирк».

Таку думку висловив блогер, політичний експерт Володимир Макаровський на своїй сторінці в Facebook.

Він також зазначив, що Труханов сам прилетів на судове засідання, замість того, щоб ховатися від правоохоронців.

«Суспільний запит на боротьбу з корупцією в Україні високий як ніколи. Створено антикорупційні органи, яким потрібно постійно демонструвати, що вони не даремно їдять свій хліб. Тому останнім часом звичайною справою стали вручення підозр і затримання політиків. Черговий епізод - НАБУ заочно повідомило про підозру меру Одеси Трухановому (нагадаю, це сталося у вівторок, 13 лютого). А ось далі починається незвичайне - мова про реакцію Труханова. По-перше, замість того, щоб спробувати втекти, він сів у літак і сам прилетів до Києва, де вже 14 лютого особисто прийняв підозру від детективів», - пише експерт.

На його думку, саме така відповідальна поведінка, а також те, що Труханов не намагався імітувати погане самопочуття, уможливили його звільнення на поруки.

«Зверніть увагу, як він поводився під час сьогоднішнього засідання суду, обирає йому запобіжний захід. Ніяких картатих пледів, ніяких серцевих нападів і загострень рідкісних захворювань. Людина спокійна, упевнена в собі, не намагається перетворити засідання суду в цирк, не залучає «ряджених» в якості групи підтримки. В результаті не дивно, що суд визнав можливим на час слідства відпустити одеського мера на поруки, а не замикати його в СІЗО або під домашній арешт», - підкреслив Макаровський.

Експерт зазначив, що подібна поведінка нехай і не може служити мірою винуватість чи невинуватість Труханова, яку встановить суд, але однозначно викликає повагу і демонструє, що меру Одеси нічого приховувати.

«Звичайно, це всього лише засідання з обрання запобіжного заходу, остаточне рішення - винен Труханов чи ні - прийме суд під час розгляду справи по суті. Але факт є факт: зараз Труханов поводиться як абсолютно впевнений в собі чоловік, якому приховувати нема чого. І така поведінка викликає повагу», - резюмує блогер.