Юристи довіряють суддям і не вірять прокурорам і антикорупціонерам - опитування

Професійні юристи більше довіряють судовій владі, ніж органам прокуратури, а також антикорупційним інститутам.

Про це свідчать результати "Опитування професійних юристів - учасників судових розглядів, які не є суддями або працівниками апарату суду", проведеного у вересні 2018 з ініціативи Програми USAID Реформування сектору юстиції "Нове правосуддя", передає Укрінформ.

Так, згідно з даними дослідження, 41% опитаних юристів довіряють /швидше довіряють судовій владі в цілому, а 47% - окремим судам, тоді як лише 30% юристів довіряють органам прокуратури, 28% - окремо Назка, НАБУ і СБУ, 27% - державної виконавчій службі і 25% - органам поліції.

Соціологічним опитуванням в рамках Програми USAID "Нове правосуддя" були охоплені адвокати і прокурори, які беруть участь в судових справах, але не є працівниками судової системи, а також представники установ судової експертизи, слідчі МВС і інших органів.

Опитування проводилося у вересні 2018 року шляхом персональних інтерв'ю 400 осіб в містах України з населенням понад 50 000 чоловік. Дослідження проводилися по всій території України, за винятком Криму і неконтрольованих урядом територій.