Суд виніс вирок чиновникам Міноборони, які вимагали хабар від АТОвця: фото, відео і всі подробиці

Оболонський райсуд Києва обрав запобіжний захід голові Центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи та лікарю-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії (ЦВЛК) Міністерства оборони України, викритим у вимаганні хабара в учасника АТО.

Про це в Facebook повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

За її словами, клопотання Київської місцевої прокуратури №5 стосовно голови МСЕК Віктора Чернявського задоволено повністю.

"Відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 1100 прожиткових мінімумів - тобто майже 2 млн гривень", - сказано в повідомленні.

У той же час, лікаря-експерта, майора Валерія Наумова заарештували терміном на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі понад 2 млн. гривень.

За версією слідства, Чернявський і Наумов вимагали у поранених на фронті бійців АТО грошові кошти за отримання ними відповідних груп інвалідності.

Схема розкрилася під час чергового вимагання грошей у 25-річного Петра Олексюка, який служив у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Співробітники СБУ затримали зловмисників на робочих місцях після отримання ними понад 42 тис. грн хабара.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання затриманих були виявлені майже три десятка пакетів документів військовослужбовців, також претендують на отримання інвалідності. До кожного з цих пакетів був прикріплений конверт з грошима. Сума в конвертах коливалася від семисот до чотирьох тисяч доларів США. Загальна сума вилученої валюти склала більше $130 тис.

Як повідомляв "Апостроф", раніше правоохоронці затримали військового комісара Южненського міського військового комісаріату Одеської області при отриманні хабара.