RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Квитки на дебати: в суді позивач звинувачує Зеленського в прихованій агітації

На засіданні про можливе анулювання реєстрації Володимира Зеленського в якості кандидата в президенти України позивач Андрій Хілько заявив про незаконну агітацію "Команди Зе" перед дебатами.

Про це йдеться в залі суду на засіданні.

Адвокат Хілько просить суддів визнати факт порушень з боку Зеленського і його команди. За словами позивача, Зеленський на своїй сторінці в соцмережі рекламував поширення квитків на дебати, які відбулися на НСК "Олімпійський" 19 квітня, проте не всі змогли на них потрапити. Як зазначив Хілько, кожен виборець має право бути присутнім під час виборчого процесу та дебатів. Але через квитки на стадіон потрапило тільки певне коло людей. Виходячи з цього, за його словами, дебати були закритим заходом.

Андрій Хілько уточнив, що саме ситуація з квитками стала прихованою і замаскованою агітацією із закликом голосувати за Зеленського. Адвокат надав суду скріншоти з Facebook, де побачив агітаційний матеріал.

Також Хілько відповів на слова журналістів, що його позов це маячня. Він пояснив, що суд так не вважає, адже відкрив у даній справі провадження. Перший позов адвоката, про поїздку Зеленського до Франції, суд відхилив. Хілько підкреслив, що ця зустріч також була прихована від виборців.

Зазначимо, що суд пішов до нарадчої кімнати - незабаром очікується рішення.

Нагадаємо, представник штабу Зеленського Сергій Іонушас дав оцінку позову.

Як повідомляв "Апостроф", 19 квітня на НСК "Олімпійський" відбулися дебати між кандидатами в президенти України Петром Порошенко і Володимиром Зеленським.