Адвокат розповів про ознаки фальсифікацій САП у справі Мартиненко

Прокурор САП Олексій Скибенко в суді по справі Мартиненко заявив, що сторона звинувачення "не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини".

Про це повідомляє прес-служба колишнього нардепа Миколи Мартиненка, передає "Еспресо".

Так, адвокат Петро Бойко розповів про засідання Шевченківського райсуду Києва 26 квітня, коли прокурори САП, на його думку, продемонстрували свою ангажованість у справі.

"Після консультацій з НАБУ прокурор Скибенко дуже агресивно і невмотивовано протестував проти клопотання захисту про призначення державної експертизи щодо ціни на продукцію чеської "Шкоди". Заява представника САП, що метою судового розгляду "не є встановлення об'єктивної істини" - це явка з повинною НАБУ і САП. Про яку об'єктивність з боку звинувачення можна говорити, якщо вони публічно демонструють свою ангажованість і нехтують законом?", - сказав адвокат.

Адвокат стверджує, що ціна автомобіля була однаковою як для українського "Енергоатому", так і для інших країн - як до контракту, так і після.

"Не дивно, що на етапі слідства НАБУ категорично відмовилося досліджувати ціну - а це ключовий момент у справі. Адже не було завищення ціни - немає ніяких правопорушень і відповідно немає діла. НАБУ мало закрити справу проти Миколи Мартиненка ще на досудовому етапі. Тому призначення судом експертизи про ціну - це катастрофа для НАБУ і САП", - зазначив Бойко.

Представник захисту екс-депутата вказав на кілька моментів, що показують заангажованість слідчих органів у справі.

"Права рука" Ситника, керівник детективів НАБУ Калужинський (якого Ситник недавно відправив в оплачувану відпустку після скандалу навколо "Укроборонпрому") просив дати неправдиві свідчення проти Мартиненка, і про це є відеодоказ", - підкреслив адвокат.

На його думку, "НАБУ намагається дискредитувати експертизи з боку захисту і самих адвокатів. Тому НАБУ прекрасно усвідомлює всю провальність цієї справи", - сказав Бойко.

Прес-служба Мартиненко також зазначила: "всі побачили політичну ангажованість НАБУ - коли одні справи саботують, а інші фальсифікуються".