Гладковський виступив із жорсткою заявою проти журналістів із приводу суду

Подільський районний суд Києва не може приступити до розгляду справи за позовом про захист честі, гідності і ділової репутації Ігоря Гладковського до ГО "ТОМ 14", журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової з причин постійної заміни адвокатів відповідачами.

Зокрема у відповідачів ще до початку розгляду справи по суті заявлено вже 5 адвокатів, жоден з яких не зміг прибути на судове засідання, яке мало відбутися 7 серпня.

Про це йдеться у блозі Ігоря Гладковського на сайті "Кореспондент".

На думку Гладковського, якість судового процесу залежить не лише від роботи судової системи, але й від конкретної поведінки учасників процесу та їх представників, яка "не тільки не сприяє встановленню істини у справі, а свідомо використовується для неприпустимого маніпулювання судом та створення перешкод опоненту".

"Можна констатувати відверте затягування розгляду справи з причин неналежної поведінки адвокатів відповідачів та самих відповідачів у справі за позовом про захист честі, гідності і ділової репутації… Як інакше можна сприймати ситуації із перманентною заміною адвокатів відповідачів у справі та відкладення слухання справи судом; подання адвокатами відповідачів абсолютно необґрунтованих клопотань про відвід головуючому судді Гребенюку В.В. у справі з мотивів, увага, незадоволення вказаним суддею клопотань відповідачів, що за думкою адвокатів свідчить про упередженість судді у розгляді справи; безпідставне ігнорування всіма адвокатами заздалегідь призначеного судового засідання у справі", - зазначається в заяві Ігоря Гладковського.

Він вважає таку поведінку відповідачів в особі адвокатів та їх клієнтів – журналістів абсолютно неприйнятною і такою, що однозначно свідчить про зловживання процесуальними правами.

"Така ганебна поведінка не може залишатися поза увагою суду, громадськості, юридичної спільноти та неодмінно має стати предметом дисциплінарного провадження стосовно вказаних адвокатів", - наголосив Ігор Гладковський.

4 березня Ігор Гладковський подав в Подільський районний суд м. Києва позов про захист честі, гідності та ділової репутації до журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової у зв‘язку з неправдивою інформацією, оприлюдненою ними в так званому "журналістському розслідуванні" на каналі Bihus info.

Було проведено п‘ять підготовчих засідань, 12 червня в зв‘язку з черговим відхиленням клопотань представників журналістів, адвокатом Д. Бігуса Масі Наємом було заявлено клопотання про відвід судді В. Гребенюк. 2 липня це клопотання було відхилене.

Чергове засідання суду було призначено на 7 серпня, але у зв‘язку з неявкою представників відповідачів у ньому було оголошено перерву до 9 вересня.