RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Оголошення Бахматюка в розшук є незаконним та свідчить про конфлікт інтересів глави НАБУ - заява "Укрлендфармінг"

НАБУ оголосило в національний розшук екс-власника VAB банку Олега Бахматюка.

У компанії Бахматюка заявляють, що оголошення є незаконним і політично мотивованим - у цій справі у Артема Ситника є прямий конфлікт інтересів, і він зацікавлений у тиску на свідка, щоб не втратити посаду директора НАБУ.

"Ми вважаємо оголошення в розшук Олега Бахматюка юридичним нонсенсом, адже спочатку мала бути вручена підозра, чого по факту не відбулося - НАБУ направило підозру невідомо куди, а не вручило згідно із законодавством порядку. Звертаємо увагу, що грубі процесуальні порушення, на які пішов директор НАБУ Артем Ситник, відбуваються на тлі корупційного скандалу, пов'язаного з самим Ситником. Сьогодні мав відбутися суд, де розглядалася б апеляція у справі елітного відпочинку Ситника за чужий рахунок. Артем Ситник хотів скасувати рішення суду першої інстанції, де був визнаний винним в корупційному діянні. У разі підтвердження його провини Ситник не зможе обіймати посаду директора НАБУ після внесення до реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, та буде змушений піти у відставку. Але Артем Ситник на засідання апеляційного суду не з'явився, а суддя цього суду заявив про самовідвід", - йдеться в заяві на сайті компанії Бахматюка "Укрлендфармінг".

Ця справа підтверджує заяви про існування конфлікту інтересів у Артема Ситника у справі VAB-банку, адже ключовий свідок, який оплачував елітний відпочинок директора НАБУ - Микола Надейко, дав свідчення проти Ситника, які підтвердилися фінансовими документами. Микола Надейко - радник сестри Олега Бахматюка. Він заявляв, що Ситник через довірену особу просив його змінити свідчення у цій справі. Надейко заявив, що готовий пройти детектор брехні, щоб довести правдивість своїх свідчень, вже доведених слідством.

"Справа НАБУ проти Олега Бахматюка очевидно використовується Ситником з метою тиску на свідка. Ми вважаємо, що одним з головних мотивів таких дій директора НАБУ є страх втратити посаду. Артем Ситник готовий йти на грубі порушення чинного законодавства, як це відбувається з оголошенням в розшук Олега Бахматюка. Підкреслюємо, що дії НАБУ з оголошенням в розшук Олега Бахматюка є політично мотивованими, юридично абсурдними і будуть оскаржуватися нашими юристами в суді", - йдеться в заяві.