RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Аграрній партії звинуватили НАЗК в обмані щодо конфіскованих коштів політсили

В "Аграрній партії" заявляють, що опублікований раніше аналіз Національного агентства з питань протидії корупції щодо звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2017 рік не відповідає дійсності.

«НАЗК заявило про передачу до державного бюджету України 1,3 мільйона гривень незаконних внесків на рахунки політичних партій, конфіскованих за рішенням суду. І це була досить структурована презентація, дані якої миттєво підхопили багато ЗМІ. Однак ці відомості суперечать дійсності. Зокрема, зазначено, що у Аграрної партії за рішенням суду конфісковано 500 800 гривень. Однак щодо політсили ніяких судових рішень не було, і ніхто у нас гроші не відсуджував. Всі кошти, що надійшли на рахунок партії з порушеннями, ми повернули самостійно. І про це в НАЗК добре знають», - заявила керівник юридичного департаменту Центрального апарату Аграрної партії України Ірина Петренко.

У партії вважають подібні маніпуляції частиною піар-кампанії НАЗК.

Крім Аграрної партії в список порушників НАЗК увійшли: Українське об'єднання патріотів - УКРОП »- конфісковано 468 947 гривень, об'єднання« Самопоміч »- 134 168 гривень, Конгрес українських націоналістів - 101 652 гривні, Прогресивна соціалістична партія України - 42 620 гривень. Аграрна партія займає в цьому списку перше місце.

«Аграрна партія завжди дуже чітко контролює внески, які надсилають на її рахунки. І відстежує джерела, з яких вони надходять відповідно до вимог законодавства. Якщо виявлені якісь порушення, внески завжди повертають назад. У той же час про всі подібні випадки Аграрна партія завжди сумлінно повідомляє НАЗК. Національне агентство зі свого боку на підставі наших повідомлень запрошує нас на підписання протоколу і фіксує, що з боку політсили і її партійних організацій немає порушень. У 2017 році у нас дійсно було близько 20 таких випадків. Але все внески вчасно виявили і повернули», - заявила Петренко.

При цьому, за словами представників Аграрної партії, у інших політичних сил дійсно були зафіксовані конфісковані внески.