RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​"Наш край" заявив про старт в громадах кампанії із посилення безпеки школярів

Наш край” розпочинає кампанію щодо посилення безпеки у школах в об’єднаних громадах. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак у День захисту дітей.

За його словами, в усіх об’єднаних громадах, де є депутати від “Нашого краю”, будуть ініційовані заходи посилення безпеки школярів.

«У низці шкіл країни від отруєнь постраждали сотні школярів. Влада й досі не оприлюднила результатів розслідувань. Це свідчить про її повну безпорадність та нездатність контролювати безпеку. Більш того, не було вжито жодних заходів для системного попередження подібних випадків. Тому “Наш край” вирішив на місцях, де є представники партії, розпочати кампанію з посилення безпеку у школах та інших навчальних закладах”, – зазначив Мазурчак.

Він наголосив, що підвищити рівень безпеки в школах вдасться за рахунок коштів, отриманих завдяки децентралізації.

“Завдяки децентралізації громади отримали певні ресурси. На найближчих сесіях депутати від партії ініціюватимуть рішення щодо посилення безпеки у школах. Літо слушний час для всіх перевірок та ухвалення відповідних рішень. Зокрема, ми ініціюватимемо встановлення систем відеоспостережень на території шкіл з під’єднанням до місцевого відділку поліції, систем пожежної безпеки та «лежачих» поліцейських. Окрім того, ми перевіримо територію навколо шкіл щодо наявності незаконних точок з продажу спиртних напоїв і сигарет та інше”, – повідомив Мазурчак.

Співголова партії також закликав всіх небайдужих громадян телефонувати на гарячу лінію «Нашого краю» та повідомляти про факти порушення безпеки у навчальних закладах.

«Звертайтесь на «Гарячу лінію» партії за телефоном 0 800 21 800 4 та повідомляйте про порушення. Ми не чекатимемо, поки «згори» , нарешті, візьмуться за безпеку наших дітей, а будемо посилювати безпеку «знизу». Школи мають стати територією безпеки», – підсумував Мазурчак.

Як відомо, 22 травня зі школи Харкова госпіталізували 37 дітей через розпилення невідомої речовини. 21 травня з Миколаївської школи госпіталізували 37 дітей через розпилення невідомого аерозолю із різким запахом. 8 травня у Черкасах на території загальноосвітньої школи під час шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття учні. Тоді з отруєнням госпіталізували 51 дитину. 8 трав під час урочистої лінійки у школі Дніпропетровської області у 16-х школярів також погіршилося самопочуття.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаПартійне життя
Теги: