RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Більше користі, ніж шкоди: що призвело до відходу Вакарчука з Ради і чим він займеться

Внутрішній конфлікт в партії "Голос" через збір підписів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова став однією з головних причин складання депутатського мандата засновником партії Святославом Вакарчуком.

Таку думку висловили "Апострофу" деякі однопартійці Вакарчука.

За словами співрозмовників видання, про відхід Вакарчука більшість членів фракції дізналися тільки в день його брифінгу у Верховній Раді.

"Чи знало тільки керівництво і ще пару нардепів. Для всіх інших це стало здивуванням, але багато хто впевнений, що ми можемо так досягти більше користі, ніж шкоди від такої перезавантаження. Слава залишиться в партії, кожен буде робити те, що у нього виходить", - коментує нардеп "Голосу" "Апострофу".

Останньою краплею для Вакарчука став внутрішній конфлікт в партії через збір підписів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Велика частина фракції виступила за те, що політичній силі необхідно вести досить агресивну боротьбу за відставку міністра.

Зокрема, "Голос" приєднався до акції біля стін Верховної Ради, яка проходила в день звіту Авакова в Раді. Тільки сам Вакарчук виступив проти таких дій і навіть не поставив свій підпис за дане рішення. Тоді в партії це пояснювали тим, що Вакарчук перебував у Львові за сімейними обставинами і був не на зв'язку.

За даними джерел "Апострофа", в партії через ситуацію з Аваковим стався конфлікт. В кінцевому підсумку провальні дії "Голосу" зі збору підписів фактично легітимізували нинішнього главу МВС, який тепер завжди зможе сказати, що більшість депутатського корпусу - проти його відставки.

Детальніше про те, що буде з політичною силою далі і які конфлікти всередині партії могли посприяти догляду Вакарчука з парламенту, читайте в матеріалі "Апострофа": Пропав "Голос": що буде з партією без Вакарчука