RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Підтримка кандидата від ОПЗЖ Голубова є частиною кампанії Труханова - експерт

Серед всіх потенційних кандидатів у мери Одеси найбільш близький до нинішнього міського голови Геннадія Труханова екс-нардеп Дмитро Голубов.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За словами експерта, основні політичні баталії в Одесі розгорнуться між ОПЗЖ і промерської партією "Довіряй справах".

"У виборчій кампанії, що стартувала, одними з найбільш спекотних будуть вибори в Одесі. Цей тиждень - вирішальний у визначенні кандидата на пост мера міста від ОПЗЖ, де на цю роль претендують відразу чотири людини: екс-нардепи (Сергій) Ківалов і (Дмитро) Голубов, а також чинні народні депутати (від "Опозиційною платформи - За життя") Тетяна Плачкова і Микола Скорик", - написав Фесенко.

Експерт зазначив, що серед усіх кандидатів найбільш близький до нинішнього мера Геннадія Труханова Голубов, його ставленик в Суворовському районі.

"Особливо цікавим виглядає той факт, що 200 конструкцій в Одесі сьогодні віддані саме під Голубова, притому що зазвичай жодна опозиційна партія не може повісити свій білборд без особистого дозволу Труханова, у якого безумовна політична монополія на ринку зовнішньої реклами в місті", - зазначив політолог.

Фесенко підкреслив, що це "більш ніж конкретна" підтримка Голубова, щоб допомогти йому виграти кастинг в ОПЗЖ.

"Хід дійсно хороший: на відміну від суперників, Голубов - зрозумілий і здатний домовлятися персонаж, у всякому разі для Труханова. А враховуючи, що основні політичні баталії в Одесі розгорнуться саме між ОПЗЖ і промерської партією "Довіряй справам", то підтримка Голубова в якості опонента - це стратегічна частина кампанії чинного мера", - підсумував він.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.