RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Губернатор Світлична нагадала, що перемога над нацизмом є загальною для всіх українців

У Харкові на "Висоті маршала В. С. Конєва" 9 травня відбулися урочистості на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Участь в урочистому покладанні квітів взяли ветерани Другої світової, учасники АТО, представники громадськості та голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

Звертаючись до всіх присутніх, очільник області зазначила, що перемога над нацизмом є загальною для кожного українця і європейця, для всього світу, передає прес-служба ХОДА.

"Українські воїни воювали у складі різних військ: в антигітлерівській коаліції, партизанському русі, підпіллі багатьох європейських країн. І ми сьогодні до землі вклоняємося тим героям, які наблизили капітуляцію ворога, який здавався непереможним", - заявила губернатор.

Світлична нагадала, що на частку Харківської області під час Другої світової випали запеклі бої.

"Чотири бої за Харків забрали з обох сторін більше життів, ніж будь-яка інша битва. Ми пам'ятаємо ту ціну, яку ми заплатили за мир, і не дамо жодному агресору ступити на нашу рідну землю. Тут, на місці слави, зібралися діди і онуки, захисники Батьківщини: ті, хто стримував Третій Рейх, і ті, хто захищає Україну на сході. Ми цінуємо подвиг кожного солдата, який своєю силою і волею захищає нашу країну. Слава воїну-герою! Слава українській армії! Слава Україні!", - сказала Світлична.