Чубаров назвав терміни створення кримськотатарської автономії

Зміни до Конституції щодо створення кримськотатарської автономії президент України Петро Порошенко може внести на розгляд нардепів вже восени 2017 року.

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров.

"Робоча група стартує 22 травня. Я буду наполягати на тому, щоб зміни до Конституції були підготовлені за літо. Тоді у вересні цього року президент, спираючись на розроблені робочою групою і схвалені конституційною комісією пропозиції, міг би внести в Раду відповідний законопроект. В такому випадку парламент повинен підтримати 226-ма голосами. Це реально", – говорить Чубаров.

Після цієї процедури законопроект буде направлено до Конституційного суду. Якщо там приймуть позитивне рішення, закон повернеться до ВР.

"Це може статися через сесію – на початку 2018 року. І ось тоді потрібно буде вже 300 голосів. Це дуже складно. Але це необхідно не тільки кримським татарам, а й усій Україні", - заявив глава Меджлісу.

При цьому Чубаров зазначив, що конституційні зміни потребують об'єднання значної частини українського політикуму та чіткої політичної волі Ради, президента, і уряду.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко неодноразово заявляв про необхідність змін Конституції для надання права кримським татарам на самовизначення в складі суверенної України.

Як повідомляв "Апостроф", в РФ бурхливо відреагували на заяву Петра Порошенка про кримськотатарську автономію.