У Кучми розповіли про підсумки переговорів щодо "шкільного" перемир'я на Донбасі

Українська сторона під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі закликала Російську Федерацію та підконтрольних їй бойовиків "ДНР" і "ЛНР" зробити все можливе для повного дотримання перемир'я з 1 вересня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар екс-президента України, представника в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов'язання в рамках угоди про режим тиші з 25 серпня 2017 року. У той же час, режим припинення вогню системно порушується з боку ОРДЛО, що говорить про те, що Російська Федерація і ОРДЛО не дотримуються досягнутих домовленостей. Свідченням цього є відсутність відповідних розпоряджень: за інформацією СММ ОБСЄ, про призов Тристоронньої контактної групи до режиму тиші з нагоди нового навчального року, незаконні збройні формування ОРДЛО дізналися зі ЗМІ", - зазначила вона.

Також вона додала, що українська сторона закликала зробити все для того, щоб 1 вересня режим припинення вогню максимально дотримувався.

"Порушення режиму тиші з боку ОРДЛО повинні бути розслідувані СММ ОБСЄ, а винні - виявлені і покарані, з конкретними прикладами та доданням гласності таких випадків", - зазначила Оліфер.

Нагадаємо, під час чергової телефонної розмови лідерів "нормандської четвірки" була досягнута домовленість про дотримання з 25 серпня "шкільного" перемир'я на Донбасі.

Разом з тим ОБСЄ за пару днів з початку дії "перемир'я" нарахувала понад 600 порушень режиму тиші.