Боєць "Правого сектора" розповіла, чого бояться і що чекає бойовиків ДНР-ЛНР після війни на Донбасі

Бойовики так званих ДНР і ЛНР побоюються, що після завершення війни на Донбасі суспільство і українське правосуддя влаштують над ними розправу.

Про це на своїй сторінці Facebook написала боєць "Правого сектора" Олена Білозерська.

На її думку, ці побоювання змушують бойовиків продовжувати чинити опір українській армії.

Білозерська зазначає, що без оголошення амністії бойовиків до відповідальності будуть притягнуті тільки "найбідніші з них".

"Якби тих бойовиків було десь до сотні, їх варто було б засудити до пожиттєвого, щоб іншим було неповадно. Але їх дуже багато, вони почнуть відкупатися, і засудять в результаті не найбільш винних, а найбільш бідних, а прокурори й судді стануть мільярдерами. Тому я від початку стою на позиціях амністії одразу після складання зброї - для всіх, крім ватажків і явних військових злочинців", - йдеться в повідомленні.

Проте амністія не убезпечить бойовиків від розправи з боку жителів Донбасу, які були змушені покинути свої будинки через тиск з боку терористів.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі соціальних мереж відреагували на викритий фейк терориста так званої ДНР Назара Прилєпіна про загибель російського актора, який воює на Донбасі на боці Збройних сил України, Анатолія Пашиніна.