Двох українців відправили до в'язниці за співпрацю з пропагандистами ДНР-ЛНР

Бердичівський районний суд Житомирської області виніс обвинувальний вирок двом українцям у справі щодо сприяння терористам так званої ДНР через співпрацю з сепаратистським телеканалом "Новоросія ТВ".

Про це повідомляє УНІАН.

Суд визнав жителя Києва Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тимонина винними і засудив їх до дев'яти років позбавлення волі.

"Зокрема, вони сприяли налаштуванню прямого ефіру, трансляції новин і відеоматеріалів, допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які займалися монтажем матеріалів, і особисто програмували необхідне для цього обладнання і програмне забезпечення. Крім того, вони зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новоросія ТВ" на популярних відеохостингах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 24 листопада 2016 року співробітники СБУ в Києві провели обшуки в приміщеннях, з яких здійснювалася трансляція телеканалу терористів "Новоросія ТВ" через інтернет.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 16 травня, Генічеський районний суд Херсонської області засудив Едуарда Коваленка за організацію антиукраїнських мітингів на 5 років тюремного ув'язнення.