Ген воїна у нас в крові: соратник Яроша влучно висловився про українців, які воюють не гірше НАТОвців

Українці можуть ефективно воювати з будь-якою зброєю. Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" комбат 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії Владислав Литвин.

"Ми класно воюємо. Якби ми хреново воювали - зараз би цього всього не було. Виявляється, ми можемо воювати ефективно навіть з тим, що у нас є сьогодні - за умови, що хочемо виконати поставлене завдання, хочемо чогось досягти і проявляємо хоча б елементарну мотивацію, тому що в українців ген воїна - в крові. Ми ж постійно страждаємо то від тих, то від інших, через нашу землю всі ці орди ходять туди-сюди. Ми просто природжені диверсанти і розвідники, тому що треба було ще зуміти в лісі затіхаріться нормально так ...", - розповів Владислав Литвин.

Далі він зазначив, що важко знайти ще одну націю, яка, як українці, постійно була б у війні.

"Якщо проаналізувати історію, якісь два десятка років пройдуть - і ми знову в війні. Це ось (до 2014 року, -"Апостроф") нам фортонуло, що ми аж 70 років не воювали. Хоча все одно українці у всіх війнах були присутні. Ми ніби як 70 років ні з ким не воюємо, а ці інтернаціональні батальйони і так далі колбасяться по всьому світу, починаючи від В'єтнаму і закінчуючи якимось Афганістаном. І якщо придивитися, українців в цих батальйонах дуже багато", - зазначив комбат.

Також він підкреслив, що українці воюють не гірше, ніж НАТОвці.

"Ми воюємо так, як нам поставили завдання, як нас навчили. А не як у фільмах американських показують, коли біжить один чувак і з пояса розстрілює всіх наліво і направо. У нас тут працювали ізраїльські інструктори. І, знаєте, у нас же прийнято вважати, що ізраїльська армія - дуже технічна, офігенно оснащена і так далі. Так ось, коли я розмовляв з одним з цих інструкторів, то він зізнався: ізраїльтяни, які так довго воюють, вважають, що американська армія краще, ніж у них. Цікаво , кого американці вважають краще себе?", - пояснив Литвин.

"Солдат завжди буде незадоволений. Тому що йому хочеться, щоб війна була, як в комп'ютерних іграх, коли ти стріляєш, вони всі падають, а ти біжиш собі і призи отримуєш всякі. І бублики збираєш. А кулі все мимо пролітають. Але реальність кілька інша. Ти розумієш, що і по броні стукає, коцає ... Але в той же момент треба розуміти, що коли ти побачив, звідки прилітає, ти можеш його спокійно завалити, броня тобі це дозволяє ... Будь-яка броня, яка тримає 7 , 62 на 54 - вже плюс. Ти вже не незахищений. Ти той чувак, який сидить в броні, і може завалити дурика, який без броні. І техніка, яка є зараз, вона все одно броньовані, ті ж БМП, БМД, БТР. Так, вони, може, в чомусь неповороткі, можливо, є і кращі зразки, але вони не у нас. А нам все одно доведеться воювати і доводити до ідеалу те, що у нас є", - резюмував український комбат.

Також читайте повний текст інтерв'ю "Апострофу": "Українці дуже класно воюють, є умова, при якому будуть ще краще" - комбат з АТО.