RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Опалювальний сезон в Балаклії розпочато своєчасно

В місті Балаклія Харківської області, де в кінці березня цього року загорівся найбільший в Україні склад боєприпасів 65-й арсенал, опалювальний сезон розпочався вчасно, а відновлювально-ремонтні роботи в будинках і квартирах місцевих жителів завершені.

За повідомленням голови Балаклійської райдержадміністрації Степана Масельського опалювальний сезон стартував у місті вчасно. З приходом холодів теплом забезпечені всі без винятку установи соціальної, освітньої сфер і охорони здоров'я, будинки і квартири місцевих жителів.

«Зараз газові служби завершують підключення квартир по вул. Арсенальної. Там після влучення снаряда була повністю зруйнована теплова котельня і без опалення залишилися 500 сімей. Після оцінки ситуації фахівцями, нами відразу ж було прийнято рішення обладнати всі квартири системами індивідуального газового опалення. Зараз роботи на фінальній стадії. А 26 сімей, житло яких після вибухів було повністю зруйновано, вже в'їхали в свої нові обладнані і теплі будинки», – інформує Масельський про хід ремонтних робіт в Балаклії.

Голова міської ради Балаклії Іван Столбовий повідомив, що на матеріальну допомогу постраждалим було виділено 30 млн. грн. з обласного бюджету, 5 млн. грн. – з районного та 4,5 – з міського бюджету.

«До нас звернулися 3400 сімей. 3048 домоволодінь вже отримали кошти, середній розмір допомоги – 13,5 тис. грн. З 128 млн. грн., виділених на ремонти та відновлення, міськрада профінансував майже 100 млн., в розробці – ще 28 млн. грн. за тим підрядними організаціями, які завершують оформлення актів виконаних робіт», – розповів Столбовий.