Активісти заявили про початок блокування магазинів Roshen в Україні: опубліковано фото

Активісти, які називають себе рухом "Звільнення", заявили про початок блокування магазинів Roshen в місті Вінниця та Яготин.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook руху.

За словами активістів, їх дії спрямовані на те, щоб президент України зробив вибір між власним бізнесом і керівництвом країною.

"Коли ми йшли захищати державу, її керівництво обіцяло притягнути до відповідальності крадіїв та вбивць з команди попереднього Президента. Замість цього ми бачимо, що обраний під час відбиття нами атак Путіна Президент об’єднався з крадіями та вбивцями, і збагачується разом з ними. Ми запропонували Петру Порошенку внести до Парламенту законопроект про утворення Антикорупційного суду, який почне відправляти за грати таких як Насіров, Охендовський чи Розенблат; та законопроект про процедуру імпічменту самому Президенту, який має працювати виключно в рамках закону. Але Порошенко блокує ці важливі для країни рішення", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим активісти пропонують "не купувати товари в його (Петра Порошенка) магазинах, не користуватися послугами його страхових компаній, банків - не давати ні гривні жодній з його 104-х компаній, які він вказав у своїй декларації".

Кілька осіб перебувають поруч з фабрикою Roshen у Вінниці і заявляють про блокування її роботи.

Народний депутат Семен Семенченко, який також приєднався до акції, в коментарі "Українській правді" повідомив, що мова йде про блокування всього бізнесу президента. За його словами, дії активістів також підтримують місцеві жителі. Блокування плануються і в інших містах, список яких оголосять пізніше.

За словами однопартійця Семенченка Єгора Соболєва, в Яготині планують блокувати вантажівки в логістичному центрі Roshen, а біля магазинів у Вінниці буде проводиться агітація з метою закликати людей не купувати солодощі даної фабрики.

Подібні заходи планують проводити і в Луцьку.

Як повідомляв "Апостроф", в червні 2017 року Roshen заявив про повне припинення роботи в Росії.