RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Всього п'ять слів: з'явилося фото несподіваного напису на позиціях бойовиків ЛНР

Бойовики незаконного збройного формування ЛНР на своїх позиціях біля населеного пункту Жолобок в Луганській області виклали нецензурний напис зі зверненням до українців.

Відповідне фото опублікував в Facebook журналіст Андрій Цаплієнко.

"Зазвичай я проти ненормативної лексики в себе на сторінці. Але тут особливий випадок народної "ЛНРівської" дипломатії", - зазначає журналіст і порівнює масштаби побаченого з геогліфами в пустелі Наска.

Також Цаплієнко пропонує свій варіант розшифровки п'яти слів, які залишили бойовики.

"Перші три говорять про те, що племенам набридло воювати, і вони сумують за легендарними часами миру та зарплатам в гривнях. Четверте слово повинно демонструвати їхню родоплеменну ідентичність. Мовляв, Росія все ще за нами. І, нарешті, п'яте слово, останнє в месіджі, геть нецензурне, демонструє, хто ж насправді домінує в цій війні. Дивним чином цей напис на ворожих позиціях повторює свіжі вислови "міністра закордонних справ ЛНР" Владислава Дейнего. "ЛНР повинна повернутися в склад України, але мати повну самостійність у складі Держави Україна". В принципі, це і є стилізована пропозиція Путіна. Бо, мабуть, він хоче піти з Донбасу, не втративши обличчя", - пише він.

Варто відзначити, що у кінці жовтня схожий знімок з безпілотника ЗСУ був опублікований в Twitter блогера Necro Mancer. Однак тоді розташування напису не було вказано.

Як повідомляв "Апостроф", мережі потішило відео як ватажок "ЛНР" Плотницький виселяв так званого "міністра МВС ЛНР" з елітного особняка в Луганську.