RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Експерт назвав виграшною ставку президента на губернатора Степанова в Одесі

Президент зробив виграшну ставку на проукраїнські еліти в складних регіонах. Таку думку висловив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, коментуючи рішення голови Одеської обладміністрації Максима Степанова внести заставу для звільнення із СІЗО одного з лідерів громадського опору забудові історичного центру Одеси Сергія Стерненка.

Таке рішення губернатора має надзвичайно велику вагу для регіону, антикорупційних змін та безпекової компоненти. Більш ніж гарантовано, що дії Максима Степанова були погоджені з президентом, говорить експерт.

«Одеса та одеський край перестають бути стартапом для власників іноземних паспортів, і все більше здобувають рис потужного регіону із сильною проукраїнською вертикаллю. Де влада більше орієнтується на стабільність регіону та співпрацю із населенням, ніж на самозбагачення чи самопіар» - вважає Кошель.

«Сьогодні важливо скористатись відносним перемир’ям на фронті, для того щоб укріпити державницьку вертикаль та позбавитись таких політиків як мер Одеси Труханов, які шантажують країну нестабільністю у повірених їм громадах, виторговуючи собі бізнес-приференції, корупційні кейси чи такі банальні речі, як забудова парку чи знищення військового аеродрому» - додає політичний експерт.

«Ситуація із парком – взагалі вершина цинізму. Наближені до мера Труханова бізнесмени намагаються побудувати об’єкт в одному із головних символів Одеси. Насправді це є наслідком непокараних фальсифікацій на виборах. Ті, хто «робив перемогу» меру, відкупають свої активності, саме такими корупційними схемами. Насправді це є недоопрацювання прокуратури. Більш того, після оприлюднення фактів наявності російського паспорту у мера Труханова, він мав би в щоденному режимі з’являтись в центральному офісі Служби безпеки України, а не займатись будівельними проектами в зеленій зоні» - підкреслює генеральний директор КВУ.

Нагадаємо, що в Одесі активісти виступили проти рішення міської влади та мера міста Генадія Труханова дозволити вирубку дерев в Міському парку і його забудову. Після цього лідери акції протесту були затримані. Один з лідерів акції протесту, Максим Стерненко, отримав 60 діб СІЗО з правом вийти під заставу 608 тисяч гривень. Після цього голова Одеської ОДА Максим Степанов заявив про готовність внести заставу для звільнення Стерненка, заявивши, що не поділяє його політичних поглядів, але діє в інтересах одеситів.