RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Найкращим подарунком від Ради до Дня місцевого самоврядування буде бюджеті-2018 з урахуванням інтересів ОТГ - "Наш край"

Найкращим подарунком до Дня місцевого самоврядування буде прийняття Бюджету-2018 із урахуванням усіх інтересів об’єднаних громад та ухвалення законів, на які чекають ОТГ.

Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

За словами Мазурчака, реформа децентралізації сьогодні штучно "заморожується" владою.

"Якщо в Бюджеті-2018 не будуть враховані усі інтереси громад та не будуть ухвалені необхідні закони, то від реформи децентралізації залишиться лише фасад. Міста чекають на можливість приєднання сіл, села – на право розпоряджатися землею поза межами населених пунктів, і усі разом громади чекають на ухвалення бюджету–2018 з урахуванням інтересів громад. Сьогодні Рада провалила законопроект про приєднання сіл до міст – сподіваємося, що найближчим часом депутати все ж таки ухвалять цей закон. Найкращим подарунком до Дня місцевого самоврядування було б ухвалення усіх законопроектів, на які очікують громади", – зазначив Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" також додав, що головна причина згортання реформи децентралізації – спроба влади знову розпоряджатись місцевими ресурсами.

"Влада почала навантажувати громади соціальними зобов’язаннями, але забула виділити кошти. В наслідок цього, додаткове навантаження на місцеві бюджети перевищує 7 млрд. грн. Влада також планує забирати у громад їх гроші – збільшити з 50 до 80% обсяги вилучення коштів із місцевих бюджетів до державного бюджету. Це неприпустимо!", – наголосив Мазурчак.

Партія "Наш край" закликала владу припинити блокувати реформу децентралізації.

Як відомо, сьогодні, 7 грудня, Верховна Рада планує розглянути державний бюджет на 2018 рік у другому читанні.