Потрібно тримати руку на пульсі: Україні дали пораду, як повернути окупований Донбас

Письменниця і блогер Олена Степова розповіла про те, що важливо писати про окуповані території.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Апострофу".

"З одного боку, нас воно ніби й не стосується, нехай вони там один одного поїдять - менше роботи залишиться. Але це дуже важливо, тому що кожна зміна в людях, кожне обговорення, кожен опитування, який там проводять - це певні кроки куди-то, ми повинні за цим стежити. Це все-таки наша територія, це наші люди. Це - як танець, коли один партнер веде іншого і відчуває його. Ось і ми повинні відчувати цю територію кожним нервовим закінченням на кінчиках пальців. Подобаються нам ці зміни чи ні, незалежно від того, як ми до цього про ре - ми повинні реагувати на це ", - сказала Олена Степова.

Вона зазначила, що добре, що Україна просміялася всю "революцію" в ОРЛО.

"Вони чекали якоїсь підтримки, якогось єднання. Але не отримали ні того, ні іншого. Так, нам смішно. Свою біль ми сховали на деякий час, ми трошки їх висміяли, а тепер ми аналізуємо і робимо певні висновки. Тому що агресія буде продовжуватися. І зараз ЛДНР почали обговорювати не тільки об'єднання, а знову "Новоросію", повернення Царьова, захоплення восьми областей України. СБУ дуже добре працює, виявляє керівників цих сепарских груп типу "Одеської народної республіки", "Харківської народної республіки". Війна не закінчилася. І ми повинні тримати руку на пульсі цієї війни і відчувати серцебиття окупованій українській території. Хвору, нервову, але ми повинні її відчувати. Як тільки ми знімемо руку з цього пульсу - захворіє вся Україна. Зате поки ми чуємо, що там відбувається, ми можемо управляти цими процесами в Україні і навіть там. Тому що ми бачимо, яку інформацію ми повинні давати людям туди", - додала блогер.

"На жаль, телебачення у нас поки цим не займається. Тільки блогери, журналісти, сайти. Але ми теж потихеньку дійдемо і до цього. Рано чи пізно, ми зрозуміємо, що перемогти зможемо, тільки якщо об'єднаємо зусилля", - резюмувала Олена Степова.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю письменниці на "Апострофі" - У Луганську впевнені, що повернуться в Україну, а Плотницького оголосили шпигуном Києва.