Журналісти назвали імена фігурантів гучних справ в Одесі, яких готують до обміну полонених на Донбасі

Серед осіб, які можуть потрапити під майбутній обміни полоненими на Донбасі, можуть виявитися фігуранти ряду сепаратистських і терористичних справ в Одесі.

Про це повідомляє "Думська" з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Приморський райсуд відпустив з ізолятора росіянина Євгена Мефьодова, учасника подій 2 травня, якому інкримінують посягання на територіальну цілісність України. Інформацію про звільнення підтверджує адвокат Мефьодова.

Повідомляється, що товариш Мефьодова Сергій Долженков від участі в обміні відмовився.

У залі Малиновського райсуду були звільнені четверо ветеранів війни в Афганістані, яких звинувачують в спробі створення так званої "Одеської народної республіки" і підготовці замаху на нардепа Олексія Гончаренка.

"На обмін йде екс-глава обласного комітету ветеранів Афганістану, колишній депутат міськради Олександр Луценко і Ігор Махіненко. Двоє інших обвинувачених залишаються в Одесі, але під домашнім арештом", - наголошується в матеріалі.

Під обмін також можуть потрапити підозрювані в теракті на вулиці Жуковського і колишній десантник Володимир Дорогокупец, якого звинувачують у вербуванні терористів і розбещенні неповнолітніх.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що обмін полоненими між Україною і так званими "ДНР" і "ЛНР" повинен пройти до 25 грудня.