RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Адвокат Іванющенка викрив Лещенка у брехні і маніпулюванні фактами

24 лютого в ефірі телеканалу ZIK народний депутат Сергій Лещенко в черговий раз видав порцію брехні про програний суд бізнесменові Юрію Іванющенку, зазначив адвокат Іванющенко Євген Глазков.

Про це передає видання Багнет.

Нардеп заявив, що програв суд через те, що суд визнав термін "смотрящий", який використовував Лещенко, терміном з тюремного жаргону, через що, мовляв, Лещенко і програв суд. Адвокати Іванющенка називають дане твердження "черговою грубою і зухвалою брехнею народного депутата".

"Апеляційний суд зажадав від Сергія Лещенка спростувати недостовірну інформацію про Юрія Іванющенка, а саме, про причетність до корупційних схем в Укрспирті і Держрезерві, причетності до підвозу т. н. тітушок в ході Євромайдану, до причетності до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія, про те, що Іванющенко неодноразово був у розробці ГПУ, про те, що Юрій Іванющенко відповідальний за тіньові потоки Януковича. Як бачимо, Лещенку спростовувати і спростовувати брехню і ахінею, яку він наговорив", - зазначив адвокат Іванющенко Євген Глазков.

Нагадаємо, раніше Лещенко стверджував, що суд зобов'язав його виплатити Іванющенку 500 гривень. Адвокати Іванющенка спростували і це твердження, оскільки дана сума - це обов'язкове відшкодування судових витрат, сплачених в бюджет і суд за законом зобов'язаний був стягнути цю суму з Лещенка.

Адвокати бізнесмена і далі мають намір відповідати на кожен факт чорного піару стосовно Юрія Іванющенка. Так, інформація щодо його нібито причетності до злочинів під час подій Революції Гідності була неодноразово спростована у судах, у тому числі в Європейському суді. "З нашого клієнта зняті будь-які санкції, в Європі, однак низка ЗМІ продовжують кампанію проти Юрія Іванющенка. Кожна неправдива згадка нашого клієнта в пресі буде розцінена як провокація і доведено до суду з вимогою його спростування", - додав адвокат бізнесмена Юрій Колесников.