Більшістю депутати Глухівської міськради позбавили мера Терещенко премії

Депутати Глухівської міської ради позбавили мера Мішеля Терещенка і його заступників премії в 800 тисяч гривень, прийнявши більшістю голосів бюджет міста з відповідними правками.

Про це на сторінці в Facebook написав місцевий депутат Юрій Бурлака.

За словами Бурлаки, за бюджет проголосували 18 з 34 депутатів.

«Сьогодні депутати Глухівської міської ради більшістю голосів - 18 з 34, прийняли бюджет міста. Бюджет без премій мерові Терещенку, зате з зарплатами вчителям і лікарям. Незважаючи на те, що мер намагався перешкодити нам, закривав сесійну залу і влаштував істерику в коридорі, депутати чітко заявили про свою позицію», - написав Бурлака.

Він зазначив, що в бюджеті замість 800 тисяч премій міському голові та заступникам були передбачені гроші на зарплати бюджетникам.

«Ми виділили 1,7 млн грн на обладнання для нашої лікарні. 1 млн на обладнання для перших класів, які вже підуть в «Нову школу», створену в рамках реформи освіти. 450 тисяч передбачили на відкриття нової дитячої групи в садку, а 500 тисяч - на відкриття інклюзивного центру », - написав Бурлака.

Депутат також додав, що за гроші з премій мера в Глухові планують купити дві квартири для лікарів.

«Дякую колегам, які керувалися здоровим глуздом і замість участі в політичних інтригах виступили за розвиток Глухова і проголосували за бюджет!», - резюмував Бурлака.

Нагадаємо, що в Глухові мер Мішель Терещенко запропонував депутатам проголосувати за бюджет, в якому були закладені премії йому та його заступникам. Депутати відмовилися голосувати за чиновницький бюджет, і запропонували внести до нього зміни. Вони звернулися до мера, щоб скликати сесію для прийняття бюджету, але він проігнорував їх. Сьогодні більшість депутатів провели сесію без мера Терещенко.