У США розповіли, чи готовий Путін повернути Донбас

Росія готова продовжувати витрачати ресурси на підтримку напруженості на Донбасі, що дає їй деякі політичні вигоди.

Таку думку висловив експерт американського Brookings Institution, дипломат, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, передає видання "Новое время".

"Кремль, ймовірно, вважає, що витрати на те, щоб залишатися на Донбасі, посильні. Активний конфлікт підриває дії українського уряду, чинить тиск на державу і ускладнює ваші успіхи — і економічні, і політичні", - вважає експерт.

За його словами, введення миротворчій місії з сильним мандатом є хорошим варіантом завершення війни, але Росія поки не готова іти з Донбасу.

"Якщо ж буде прийнято варіант, який пропонує Україна і який підтримує Захід, про повсюдне розміщення миротворчих сил аж до кордону з Росією, то тоді миротворчі сили дійсно можуть внести свій внесок у врегулювання конфлікту. Це може стати гарним політичним виходом для російських військ, щоб вони могли вибратися з Донбасу. Хоча на даний момент я не впевнений, що Москва готова прийняти таке рішення", - резюмував Пайфер.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів соціальних мереж обурило відео, на якому пропагандистка бойовиків в окупованій Макіївці промиває мізки учням молодшої школи.