RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Віджимають, як Крим: в Україні назвали нову мету Кремля і дали прогноз

Росія планомірно намагається "віджати" в України Азовське море і перекрити рух торгових суден, які прямують у Маріуполь і Бердянськ.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"У росіян є абсолютно реальні шанси зробити Азовське море своїм внутрішнім, цього вони і добиваються. Вони хочуть закрити його для всіх. Вони захопили Крим, тепер вони приблизно тим же макаром, що і Крим, захоплюють Азовське море, тільки повільніше", - вважає експерт.

За його словами, Україні зараз немає чим відповісти на дії Росії. Але цю ситуацію можна подати у вигляді військової агресії проти України, про що треба говорити на майбутньому саміті НАТО.

"Що хочуть показати Альянсу росіяни? Що вони будуть битися за Україну всіма доступними засобами. Європейці явно не готові з ними воювати за Україну, тому вони мають у цьому сенсі психологічний, дипломатичний успіх", - упевнений Арестович.

При цьому агресія Росії в Азовському морі могла початися значно раніше, але зараз вже відбувається повномасштабний "віджим".

"Якщо ще в центрі Азовського моря або біля нашого узбережжя можна поплавати, то пройти через Керченську протоку – проблема. Віджали Крим, а тепер віджимають Азовське море, пакетом. Я взагалі здивований, що вони так пізно почали. Я б на їх місці робив це відразу - в 2014 році. Але, як кажуть, повільно запрягають, а їдуть швидко – запрягали чотири роки, а зараз поїхали", - розповів експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія оточує Україну військами, нас беруть в щільний мішок - Олексій Арестович.