RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

На Дніпропетровщині почали будувати сільські амбулаторії - Резніченко

На Дніпропетровщині розпочато будівництво сучасних амбулаторій за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини.

Про це повідомили губернатор області Валентин Резніченко і віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

Юрій Голик (зліва) і Валентин Резніченко

Всього в області планують побудувати 18 таких медзакладів. На будівництво і оснащення з Держбюджету виділено 161,6 млн грн. Резніченко і Зубко відвідали сьогодні одну зі споруджуваних амбулаторій в селі Іванівка Петриківського району.

"За ініціативи Президента ми розвиваємо мережу первинної медичної допомоги в сільській місцевості, адже 33% українців живе саме там, - зазначив Зубко. - У Дніпропетровській області буде 18 нових амбулаторій, в цілому по Україні - 513. Сьогодні вже є і проекти, і земельні ділянки, і договори з генпідрядниками. Це той темп, на який ми розраховували. Є й лідери у впровадженні проекту, Дніпропетровщина - один з них".

Геннадій Зубко і Гліб Пригунов

Геннадій Зубко додав, що будівництво нової мережі амбулаторій - саме той проект, який повинен показати новий стандарт первинної медичної допомоги в селі. Він оглянув хід робіт на одній з амбулаторій, яку будують в Іванівці. Підрядники вже виконали підготовчі роботи, вирили котлован, закладають фундамент. За проектом, це буде одноповерхова будівля, яку зберуть зі швидкомонтованих конструкцій.

"Амбулаторія буде відповідати сучасним технічним вимогам. Вона буде енергоефективною, комфортною, з набором необхідного обладнання. А ще - повністю пристосованою для людей з інвалідністю", - повідомив Резніченко.

Медзаклади побудують в 11 районах - Верхньодніпровському, Криничанському, Межівському, Нікопольському, Петропавлівському, Петриківському, Софіївському, Томаківському, Царичанському, Широківському, Юр'ївському.

"Діє програма Президента України Петра Порошенка з будівництва амбулаторій в сільській місцевості. Це дуже важливо, адже роками цьому не приділялося уваги, - сказав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. - У 2018 році на Дніпропетровщині ми почали будівництво 18 нових амбулаторій. У декількох з них роботи плануємо завершити цього року, в інших - у 2019-м. Паралельно з будівництвом медустанов закуповується обладнання".

"Цей проект передбачає радикальну зміну первинної медичної допомоги в селі. Це новий набір обладнання, транспорт для сімейного лікаря, цілодобовий зв'язок", - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.