RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Садовий назвав Саакашвілі "агентом Кремля"

Мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявив про те, що колишній Президент Грузії Михайло Саакашвілі є російським агентом.

Про це Садовий заявив на Безпековому форумі у Львові.

"Ми маємо один приклад в Україні, коли ми знешкодили дуже серйозного російського агента. Це був колишній Президент Грузії Саакашвілі і він був видворений з України і це був приклад", – сказав Садовий.

Мер Львова також назвав інших політиків в Україні, які "відкрито їздять за інструкціями у Росію". Пізніше Садовий пояснив, що слова про "агента Росії" були сарказмом.

"Сьогодні під час відкриття Lviv Security Forum в якості неспроможності влади виявляти та знешкоджувати агентів впливу Путіна в Україні, я заявив, що українські спецслужби за весь час війни спромоглись знайти лише одного "агента Росії" - ним "виявився" екс-президент Грузії Саакашвілі, який буцімто готував проросійський переворот. І все! Більше нікого, хто працює на Росію, на думку СБУ, нема! Медведчук, Новинський, Вілкул, Рабіновіч, Бойко. До них питань у влади нема", -написав він.

Політик додав, що у разі перемоги на виборах президента поверне Саакашвілі українське громадянство.

"Саакашвілі ані агентом Росії, ані ворогом України не вважаю. Позбавлення його громадянства і видворення з України - це приниження в першу чергу самої України. Михайле, одним з перших моїх рішень буде повернення Тобі законного громадянства України", - додав Садовий.

Нагадаємо, саме Садовий радо зустрічав Саакашвілі після прориву українсько-польського кордону.