У "Нашому краї" закликали забрати у Нафтогазу можливості тероризувати українські містацтво "Нафтогазу", яке тероризує міста

"Нафтогаз" не повинен мати права відключати взимку тепломережі населених пунктів через заборгованість за спожиті енергоносії.

Про це заявивши народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

Він вважає, що влада повинна скасувати помилкове рішення Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) про право монополіста "обрізати" тепло містах.

"Поки всі обговорювали премії керівництва" Нафтогазу ", сотні українських міст стали заручниками компанії. У будь-який момент вона може "обрізати" їм поставки газу навіть за "борг" в 10 гривень, тим самим змусивши підвищувати тарифи на опалення. Тобто "витрушують" гроші з пересічних громадян. Це шантаж людей холодом. І все заради інтересів керівництва "Нафтогазу", яке любить виписувати себе мільйонні премії за "управлінські успіхи", - сказав Сергій Шахов.

Відключення містах тепла тільки підвищить соціальну напругу в країні, прогнозує народний депутат.

"Ми мали приклади відключення теплових мереж Краматорська, Коцюбинського, інших міст. Таким чином енергопостачальні компанії задовольнили свої нагальні "бажання", але це не вирішило проблему системно - залежність комунального сектора від диктату енергетичних монополістів. Очевидно, держава повинна взяти під контроль енергобезпеку соціальних об'єктів і населених пунктів в цілому, а не віддавати це питання на відкуп найманим менеджерам, які міряють світ бізнес-інтересами", - вважає Сергій Шахов.

Він нагадав, що депутати від "Нашого краю" ще в минулому році зареєстрували в парламенті законопроект про заборону відключення від газу об'єктів соціальної інфраструктури.

"Партія" Наш край "закликає Верховну Раду невідкладно розглянути цей законопроект! Він буде блокувати будь-які спроби відрізати тепло лікарню, дитсадок, житловим будинкам протягом всього опалювального сезону", - резюмував Сергій Шахов.

Нагадаємо, що у вересні цього року в Кодекс газотранспортної систем НКРЕКУ Внесено суттєві зміни. Так «Нафтогаз України» отримав право доручати облгазам відключати взимку тепломережі, якщо питання заборгованості Чи не буде врегульовано протягом трьох діб.