RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Жителі замерзаючих міст попросили Зубка про допомогу

Близько мільйона громадян України, які залишилися без тепла запрошують міністра ЖКГ Геннадія Зубка відвідати їх міста і наочно переконатися в критичності ситуації.

Про це повідомляється у групі "Найрезонансніші новини" на своій сторінці у Facebook.

Пост за кілька годин набрав майже 1000 лайків і багато коментарів небайдужих громадян.

Міністр вважає, що після проведеної ним реформи децентралізації він не має ніякого відношення до провалу опалювального сезону і закликає звертатися до місцевих органів влади чи прокуратури.

Коли саме буде відновлено опалення - поки залишається неясним.

Нагадаємо, зараз Кривий Ріг, Херсон, Сміла (Черкаська обл.), Шепетівка (Хмельницька обл.) І п'ять міст Луганської області залишаються відключеними від опалення. Без тепла залишилися як житлові будинки, так і лікарні, школи та інші комунальні установи. У ряді міст вже введено надзвичайний стан.

Як повідомляє один з редакторів групи "Найрезонансніші новини", який знаходиться в Смілі, жителі міста зараз знаходяться в розпачі і наполегливо запрошують Геннадія Зубка до себе "в гості", щоб він наочно переконався в критичності ситуації та втрутився в процес її рішення.

"Зубко вважає, що не несе ніякої відповідальності за провал опалювального сезону, тому що тепер це повністю компетенція місцевого самоврядування. У містах введено надзвичайний стан, перестали оперувати людей, а тяжкохворих - направили по домівках, дітей відпустили на дострокові канікули. Фактично місто припинило життя . З огляду на критичність ситуації - Зубко повинен почути людей, втрутитися і якось допомогти їм ", - говорить редактор.

У свою чергу, коли саме вдасться відновити опалення поки залишається неясним, оскільки місцеві органи влади не мають достатніх коштів для закупівлі газу у НАК Нафтогазу.