Жителі замерзаючих міст попросили Зубка про допомогу

Близько мільйона громадян України, які залишилися без тепла запрошують міністра ЖКГ Геннадія Зубка відвідати їх міста і наочно переконатися в критичності ситуації.

Про це повідомляється у групі "Найрезонансніші новини" на своій сторінці у Facebook.

Пост за кілька годин набрав майже 1000 лайків і багато коментарів небайдужих громадян.

Міністр вважає, що після проведеної ним реформи децентралізації він не має ніякого відношення до провалу опалювального сезону і закликає звертатися до місцевих органів влади чи прокуратури.

Коли саме буде відновлено опалення - поки залишається неясним.

Нагадаємо, зараз Кривий Ріг, Херсон, Сміла (Черкаська обл.), Шепетівка (Хмельницька обл.) І п'ять міст Луганської області залишаються відключеними від опалення. Без тепла залишилися як житлові будинки, так і лікарні, школи та інші комунальні установи. У ряді міст вже введено надзвичайний стан.

Як повідомляє один з редакторів групи "Найрезонансніші новини", який знаходиться в Смілі, жителі міста зараз знаходяться в розпачі і наполегливо запрошують Геннадія Зубка до себе "в гості", щоб він наочно переконався в критичності ситуації та втрутився в процес її рішення.

"Зубко вважає, що не несе ніякої відповідальності за провал опалювального сезону, тому що тепер це повністю компетенція місцевого самоврядування. У містах введено надзвичайний стан, перестали оперувати людей, а тяжкохворих - направили по домівках, дітей відпустили на дострокові канікули. Фактично місто припинило життя . З огляду на критичність ситуації - Зубко повинен почути людей, втрутитися і якось допомогти їм ", - говорить редактор.

У свою чергу, коли саме вдасться відновити опалення поки залишається неясним, оскільки місцеві органи влади не мають достатніх коштів для закупівлі газу у НАК Нафтогазу.