RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Одеській області запрацювали мобільні поліклініки - оглянуть селян всього регіону

В Одеській області запрацював спеціальний проект "Мобільна поліклініка", завдяки якому медичну допомогу отримають жителі навіть найвіддаленіших сіл області.

Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Степанов.

"Будемо чесними: на жаль, в області спостерігається нестача деяких фахівців на районному рівні. Але це не привід залишати пацієнтів без допомоги! Тому я ініціював запуск проекту "Мобільна поліклініка". Огляди пройдуть у всіх районах без винятку. Абсолютно безкоштовно для людей. Проект системний, розрахований не на один рік", - сказав Степанов.

Він додав, що проект є частиною реформи сільської медицини, старт якій дав президент. Так звані авто-амбуланси з'являться в 75 населених пунктах області, тільки на першому етапі медики оглянуть понад 20 тисяч сільських жителів.

Степанов додав, що безкоштовну діагностику проводитимуть дві команди фахівців: кардіологи, офтальмологи, гінекологи, ендокринологи та фахівці ультразвукової діагностики. Крім того, "мобільна поліклініка" оснащена пересувним мамографічим кабінетом.

"Мобільна поліклініка" повинна виявити найбільш поширені хвороби на ранніх стадіях. При необхідності пацієнтів направлять для обстеження і лікування в спеціалізованих медичних установ.

Також пацієнти зможуть скористатися програмою "Доступні ліки". Нагадаємо, 59 препаратів можна отримати безкоштовно, а 202 кошти - з невеликою доплатою в аптеці. Тим, хто не зможе самостійно відвідати аптеку - препарати доставлять додому.