RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Одеському медуніверситеті відновили виплату зарплат і стипендій

Колектив Національного одеського медичного університету подякував президенту Петру Порошенку, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману та голові парламенту Андрію Парубію за вирішення ситуації з "самовільним захопленням влади в навчальному закладі сторонніми особами", та відновлення виплат зарплат та стипендій.

Про це йдеться в листі за підписом колективу вишу.

Підписанти зазначають, що після "півроку морального і психологічного тиску" за управління ОНМедУ взявся виконуючий обов'язки ректора Юрій Сухін, зараз поновилися виплати зарплат і стипендій.

У листі йдеться, що в подальшому МОЗ не буде "втручатися" в роботу університету

"Керівник установи вищої освіти є виборною посадою, а тому саме працівники та студенти мають право самостійно вирішувати, хто буде здійснювати керівництво університетом, навіть тимчасово. Ми переконані, що Україна є правовою державою, тому такі принципи як автономія і самоврядування діяльності вищих навчальних закладів повинні діяти і бути обов'язковими для всіх без винятку, в тому числі, органів державної влади ", - наголошується в документі.

Нагадаємо, 10 грудня державні виконавці розблокували діяльність вишу, на виконання рішення Окружного адмінсуду Києва звільнили адміністративні приміщення вишу і ректорат, а Юрій Сухін став виконувати обов'язки ректора, рішення суду оскаржується міністерством в апеляції.

З липня в навчальному закладі почалися перевірки з МОЗ, ректора Валерія Запорожана звільнили наказом МОЗ, замість нього керувати ОНМедУ призначили спочатку Костянтина Аймедова, а потім Владлену Дубініну.