RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Перший ремонт за 36 років: Світлична перевірила, як в Харківській області відновлюють школи та лікарні

Медицина і освіта в Харківській області повинні отримати максимум уваги як місцевої влади, так і державної.

Про це повідомила глава Харківської ОДА Юлія Світлиця в ході робочої поїздки в один з районів області, де особисто перевірила хід ремонтних робіт в місцевій поліклініці і школах.

"До 2016 року капітального ремонту будівлі поліклініки не проводили, для закладу не закуповували сучасне обладнання. А це поліклініка, яка обслуговує близько 20 тисяч осіб на рік, сюди йдуть пацієнти з не менше 5-ти найближчих населених пунктів. Тому ми, звичайно, відгукнулися на прохання про ремонт, - розповіла Юлія Світлична. - Сьогодні в закладі оновлені рентген-кабінет і лабораторія, замінені всі вікна, практично завершені роботи по установці вхідної групи. Будемо рухатися далі і створювати гідні умови як для лікарів, ак і для пацієнтів".

Місцева гімназія також отримала оновлення.

"У минулому році в ліцеї відремонтували покрівлю, яка протікала і давно потребувала ремонту. Для харчоблоку було придбано нове обладнання. За кошти районного бюджету була розроблена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт спортивного залу, який планується провести в цьому році", - розповідає директор Раїса Ксеженко.

"Коли ми дізналися, що нам відремонтують фасад, були просто щасливі. Будівлі ліцею 36 років, фасад ніколи не ремонтувався, плитка, якою він був обкладений, давно зруйнувалася. Ми дуже вдячні за те, що тепер у нас буде тепло і красиво. Крім того, в цьому році отримали нові меблі, яка теж уже 35 років не змінювалася", - додала директор ліцею.

"Ми визначили пріоритет на найближчі два роки: це розвиток медицини і освіти в області. Люди повинні мати можливість лікуватися і вчитися в нормальних умовах. Ми повинні створювати Європу у себе вдома своїми руками", - підсумувала Світлична.