Журналісти розповіли, як нардеп Левченко відмовився від субвенцій на нові сади і школи в Києві

Народний депутат Юрій Левченко, обраний 2014 року по мажоритарному округу № 223, відмовився від бюджетних субвенцій на округ, чим позбавив Шевченківський район можливості розвивати інфраструктуру, будувати нові садки та школи.

Про це йдеться в матеріалі "Громади Київщини".

Як заявляв сам Левченко, відмова від субвенцій – це його принципова позиція. На думку журналістів, пану Левченку не хотілося займатися бюрократичною роботою, яка супроводжує отримання бюджетного фінансування і є невід’ємною частиною обов’язків народного депутата.

"Сенсу жодного робити звернення щодо субвенцій, м’яко кажучи, немає. Там купа роботи, бо це все треба опрацьовувати – кошториси і т. д. Голосувати треба і не тільки в сесійній залі, а й на комітетах", - заявив Левченко.

Якщо подивитися на інші райони, де депутати попрацювали, аби отримати субвенції на округ, видно, що там була реалізована низка інфраструктурних проектів. Були відремонтовані або побудовані нові дитячі садки та школи, культурні центри, відбулося оснащення лікарень, оновлено дороги, побудовано парки та сквери. Виходить, що ті депутати, які відмовилися від бюджетного фінансування для свого округу, свідомо позбавили його мешканців можливості оновити інфраструктуру району.

Як повідомляли ЗМІ, нардеп Юрій Левченко від виглядом захисту Києва від забудови займається фактично рейдерською діяльністю, вимагаючи від девелоперів процент від суми за те, щоб припинити протестні акції. Враховуючи, що ціна житла у середмісті Києва, де зазвичай проводить свої акції Левченко, досить висока, сума "винагороди" з одного будинку може сягати 2 млн доларів.